اد فرایز (Ed Fries) از مدیران سابق شرکت ایکس باکس وجود سرویس ایکس باکس گیم پس را برای صنعت بازی خطرناک میداند و معتقد است که این سرویس همانند اسپاتیفای باعث میشود تا مردم دیگر بازی تازهای نخرند و چنین سرویسی به صنعت بازی لطمه میزند. اد فرایز نگرانی خود در مورد سرویسهای اشتراک بازی را بروز داده است و آنها را خطرناک نامیده است.
به گزارش پارسی گیم، اد فرایز از اعضای بلندمرتبه سابق ایکس باکس که جز اولین اعضای این شرکت به حساب میآید، مصاحبه تازهای با Xbox Expansion Pass داشته است و به سؤالات مختلفی پاسخ داده است. اگرچه او پاسخ واضحی به سؤالی در مورد تأثیر گیم پس نداده است؛ اما از تأثیرات این سرویس هراسان است. او به اسپاتیفای اشاره کرده است و تأثیر آن روی بازار موسیقی را سنجیده است. وی معتقد است که اسپاتیفای باعث شده تا دیگر کسی به خرید موسیقی و ترانه نپردازد.
گیم پس در حال تخریب صنعت بازی
سرویس ایکس باکس گیم پس در ژوئن سال 2017 شروع به کار کرد و با ارائه بیش از صد بازی مختلف، کاربران زیادی را گرد هم آورد. تعداد اعضای گیم پس از مرز 25 میلیون نفر گذشته است و هنوز راه زیادی تا رسیدن به سرویسهایی مانند نتفلیکس و اسپاتیفای دارد. هر دو مدیران پلی استیشن و ایکس باکس باور دارند که سرویسهای اشتراکی بر صنعت بازی چیره نخواهند شد و خرید بازی ادامه مییابد. اد فرایز اما به مدیران فعلی هشدار داده است که در مورد این مدل کسب و کار محتاط باشند. وی در این مورد گفت:
تنها چیزی که باعث نگرانی من شده، سرویس گیم پس است. این سرویس مرا میترساند زیرا که چیز مشابهی به نام اسپاتیفای وجود دارد که برای صنعت موسیقی ساخته شد. وقتی اسپاتیفای شروع به کار کرد، صنعت موسیقی را نابود کرد و درآمد سالانه این صنعت را به نصف کاهش داد. این سرویس باعث شد تا مردم دیگر ترانهای نخرند. مالکان آیفون نیز دیگر موسیقی نمیخرند و چرا اصلاً باید این کار را کرد؟ تمام آنها روی اپ اشتراک موسیقی قرار دارند.
مقایسه ایکس باکس گیم پس با اسپاتیفای
اد فرایز در ادامه به مدیر ایکس باکس پیشنهاد میکند که سیستم مشابه اسپاتیفای در بازیهای ویدیویی پیاده نشود؛ زیرا که بازار بازیهای ویدیویی شکنندهتر از آن است که فکر میکنیم: «من نابودی صنعت بازی در اوایل دهه 80 میلادی را دیدم. دیدم که چطور صنعت نرمافزارهای آموزشی، خود را در اواسط دهه نود نابود کرد. آنها رسماً یک بازار چندین میلیارد دلاری را در طی چند سال نابود کردند».
وی در ادامه افزود: «گیم پس مرا نگران میکند. بهعنوان یک مصرفکننده عاشق آن هستم. عاشق اسپاتیفای نیز بهعنوان یک کاربر هستیم و تمام ترانههایی که میخواهم را یکجا دارم و این سرویس عالیای برای مشتری است؛ اما برای صنعت چندان جالب نیست». مدیر سابق ایکس باکس به مقایسه گیم پس با اسپاتیفای ادامه داده و میگوید که این سرویس تمام بازیها را ارائه نمیدهد و فاصله زیادی وجود دارد؛ اما عادت به پرداخت پول برای سرویس اشتراکی باعث تغییر رفتار مصرفکنندگان میشود.
سونی علاقهای به ارائه بازیهای جدید به پلی استیشن پلاس ندارد و معتقد است که از این راه صدمه میبیند. اد فرایز نیز باور دارد که سرویس ایکس باکس گیم پس برای بازیهای آفلاین مناسب نیست و سود زیادی به دست نمیآید. مایکروسافت نظر دیگری دارد و فیل اسپنسر مدتی پیش گفته بود که سرویس گیم پس باعث افزایش میزان فروش بازی شده است و تأثیر آن بسیار مثبت بوده است.
منبع: VGC
دیدگاه کاربران
تعداد دیدگاه کاربران: 0 دیدگاه