موسس بایوور تعطیلی استودیو
محمد جواد جعفری

موسس بایوور: عربستان سعودی مقصر تعطیلی این استودیو است

محمد جواد جعفری 7 آبان 1405 بدون دیدگاه
29 بازدید

چند روز قبل بود که انتشار خبر تعطیلی استودیو قدیمی بایوور، بسیاری از گیمرهای سراسر جهان را در شوک فرو برد. این استودیو که زمانی با کار روی بازی‌های تحسین‌شده‌ای مانند Mass Effect و Dragon Age به عنوان پادشاه ژانر RPG شناخته می‌شد، حالا به پایان قصه پرفراز و نشیبش رسیده است. با این حال، یکی از موسسان این استودیو معتقد است که حکم مرگ BioWare عملا بلافاصله پس از خریداری EA توسط صندوق سرمایه‌گذاری عربستان سعودی صادر شد و تعطیلی این توسعه‌دهنده تنها مسئله دیر و زود بود.

گرگ زشوک، از موسسان بایوور که در سال 2012 این استودیو را ترک کرد و بازنشسته شد، در مصاحبه با 80LV. گفت: «فکر می‌کنم خریده شدن توسط عربستانی‌ها میخ نهایی بر تابوت استودیو بود.» به گفته زشوک، شکست تجاری ساخته‌های اخیر BioWare مانند Dragon Age: The Veilguard چیزی بود که باعث شد تصمیم تعطیلی آن برای مالکین تازه EA آسان‌تر شود.

زشوک معتقد است که تغییرات اخیر در ساختار الکترونیک آرتز با این هدف صورت گرفته تا عمده تمرکز و منابع این شرکت روی ساخت بازی‌های ورزشی و نسخه‌های آینده بتلفیلد که سود اصلی این شرکت را تامین می‌کنند، خرج شود. این یعنی دیگر جایی برای بازی‌های تراز اول داستانی که BioWare متخصص ساختشان بود، نیست.

موسس بایوور تعطیلی استودیو

زشوک ادامه داد: «به گمان من، هیچ دلیل دیگری نمی‌تواند وجود داشته باشد. بایوور بازی‌های غیرمعمولی و خاص می‌سازد که روند توسعه‌شان بسیار طولانی و پیچیده هستند. بنابراین برای کمپانی راحت‌تر است که به جای این آثار، روی بازی‌های ورزشی سالانه تمرکز کند که سودآوری بیشتری داشته و از بعضی جهات مدل تجاری بهتری نیز هستند.»

خریداری الکترونیک آرتز و زیرمجموعه‌هایش توسط کنسرسیومی چند ملیتی که یکی از اعضای اصلی آن صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) بود، اولین بار در سال 2025 کلید خورد. این معامله 55 میلیارد دلاری تا اواسط امسال طول کشید اما بالاخره نهایی شد و بخشی از کنترل این غول صنعت گیم، به دست دولت عربستان سعودی افتاد. از مدت‌ها پیش کارشناسان حدس می‌زدند که مالکین جدید EA ممکن است برای جبران هزینه‌های خود و افزایش سودآوری، دست به تغییرات بنیادین و تعدیل نیروهای قابل توجه در این شرکت بزنند. اتفاقی که بالاخره رخ داد و متاسفانه BioWare (و احتمالا بازی‌های آن) قربانی تصمیم مالکین سعودی شدند.

منبع: Gamesradar

Par30Game

مطالب مرتبط

بازی های مرتبط

دیدگاه کاربران

تعداد دیدگاه کاربران: 0 دیدگاه
  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.
WebGift