بازی های ویدئویی روشی باورنکردنی برای جذب ما به دنیای خود دارند و با شخصیتها، داستانها و روایتهایشان باعث میشوند تا برای محتوای بیشتر برگردیم. اما گاهی اوقات، تجربهای که ما آرزوی آن را داریم، فقط شبیه به عناوین سری اصلی نیست. تصور کنید بتوانید یک شوتر اول شخص نفس گیری را که دوست دارید انتخاب کنید و جهان آن را از زاویهای کاملاً متفاوت کاوش کنید. شما میتوانید به جای تجربه یک شوتر، یک بازی شبیه ساز مزرعه داری با حضور آن شخصیتها داشته باشید. اینجاست که اسپین آف بازی های ویدئویی وارد داستان میشوند و دیدگاههای تازه و تجربههای جدید گیمپلی را در آن دنیای آشنا ارائه میکنند.
-
بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی
- 16) The Elder Scrolls (بیش از 10 اسپین آف)
- 15) Like A Dragon (بیش از 12 اسپین آف)
- 14) Tomb Raider (بیش از 15 اسپین آف)
- 13) Assassin’s Creed (بیش از 17 اسپین آف)
- 12) The Legend of Zelda (بیش از 20 اسپین آف)
- 11) Street Fighter (بیش از 20 اسپین آف)
- 10) Castlevania (بیش از 20 اسپین آف)
- 9) The Sims (بیش از 20 اسپین آف)
- 8) Dragon Quest (بیش از 30 اسپین آف)
- 7) Resident Evil (بیش از 40 اسپین آف)
- 6) Mega Man (بیش از 50 اسپین آف)
- 5) Megami Tensei (بیش از 80 اسپین آف)
- 4) Pokemon (بیش از 100 اسپین آف)
- 3) Final Fantasy (بیش از 100 اسپین آف)
- 2) Sonic The Hedgehog (بیش از 150 اسپین آف)
- 1) Mario (بیش از 200 اسپین آف)
- جمع بندی
بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی
اسپین آفها برای دههها جز اصلی صنعت بازی بودهاند و به توسعهدهندگان اجازه میدهند تا جهان خود را به روشهای خلاقانه و غیرمنتظره گسترش دهند. در حالی که تعداد این عناوین در سالهای اخیر به دلیل تغییر در فرمولهای صنعت گیم کاهش یافته است، برخی از سریها همچنان به رشد خود ادامه میدهند و تعداد خیرهکنندهای از نسخههای فرعی را تولید میکنند که مخاطبان را در سراسر جهان مجذوب خود کردهاند. از آنجایی که بازی های ویدئویی به فرنچایزهای گسترده تبدیل شدهاند، فرصت کشف جنبههای مختلف این جهانها از طریق اسپین آفها بیشتر شده است. حال میتوانید بازی محبوبتان را از زاویه عجیبتری نیز تجربه کنید.
اسپین آف بازی های ویدئویی اغلب عناصر اصلی مورد علاقه طرفداران را میگیرند و دوباره آنها را تصور میکنند، حتی گاهی اوقات از محبوبیت بازی های اصلی نیز فراتر میروند. از ریبوت های جالبی که جان تازهای به فرنچایزهای تثبیتشده میبخشد تا اسپین آفهایی که به ژانرهای کاملاً جدید وارد میشوند، دنیای اسپین آف بازی های ویدئویی به همان اندازه که متنوع است، گسترده هم هست. در این مقاله، ما به بررسی بازی هایی میپردازیم که بیشترین اسپین آفها را به وجود آوردهاند و بررسی میکنیم که چگونه این برداشتهای متفاوت، به طول عمر و موفقیت فرنچایزهای اصلی خود کمک کردهاند و آنها را زنده نگه داشتند.
16) The Elder Scrolls (بیش از 10 اسپین آف)
The Elder Scrolls یک سری بازی نقشآفرینی مشهور است که توسط استودیوی بازیسازی Bethesda توسعه یافته که به دلیل طراحی گسترده جهان باز، داستانهای پیچیده و روایتی همهجانبهاش شناخته میشود. این سری از زمان اولین بازی خود با The Elder Scrolls: Arena در سال 1994، به یکی از اصلیترین بازیهای نقش آفرینی غربی تبدیل شده است و به بازیکنان آزادی بینظیری برای کاوش در جهانهای فانتزی با جزئیات غنی و شرکت در مأموریتهای پیچیده ارائه میدهد. در طول سالها، دنیای The Elder Scrolls فراتر از عناوین اصلی گسترش یافته و با چندین اسپین آف قابل توجه، جنبههای مختلف را بررسی میکنند.
The Elder Scrolls Adventures: Redguard رویکردی متفاوت از نقش آفرینی سنتی جهان باز دارد و تجربهای خطیتر و ماجراجویی تری را ارائه میدهد. این بازی بر روی پلتفرمینگ و حل پازل تأکید دارد و چشم اندازی تازه از دنیای Elder Scrolls ارائه میدهد. از دیگر نسخههای اسپین آف این سری میتوان به بازی موبایلی The Elder Scrolls Travels و بازی کارتی دیجیتالی مانند The Elder Scrolls Legends اشاره کرد. با این حال شاید محبوبترین و بزرگترین اسپین آف این سری، بازی The Elder Scrolls Online باشد که یک MMO گسترده و با هزاران بازیکن فعال و علاقه مند بوده که آن را هر روز تجربه میکنند.
15) Like A Dragon (بیش از 12 اسپین آف)
Like A Dragon که در غرب با نام سری Yakuza شناخته میشود، یک فرنچایز اکشن ماجراجویی ژاپنی است که توسط استودیو Ryu Ga Gotoku توسعه یافته و توسط سگا منتشر شده است. این سری به خاطر روایتهای جذاب، شخصیتهای توسعهیافته و ترکیبی بینظیر از درام جدی با طنز پوچ مشهور است. خط داستانی اصلی Kazuma Kiryu، یک یاکوزای سابق را دنبال میکند که پیچیدگیهای دنیای جنایتکار ژاپن را بررسی میکند. با بیش از 12 اسپین آف، مجموعه Like A Dragon بسیار فراتر از ریشههای اکشن و ماجراجویی اصلی خود گسترش یافته و ژانرها و سبکهای مختلف روایت را بررسی میکند که به شدت خیره کننده هستند.
یکی از متمایزترین اسپینآفها Yakuza: Dead Souls است که در سال 2011 منتشر شد. این بازی با معرفی زامبیها به خیابانهای کاموروچو، جدایی جسورانهای از سری اصلی دارد و تمرکز گیمپلی را از نبرد تن به تن سنتی تغییر میدهد. یکی دیگر از اسپینآفهای مهم Judgment است که در سال 2018 راهاندازی شد. این بازی که در همان دنیای سری اصلی اتفاق میافتد، کارآگاه خصوصی Takayuki Yagami را دنبال کرده که یک سری قتلهای وحشتناک را کشف میکند. علاوه بر این، Like A Dragon: Ishin که در سال 2014 منتشر شد، شخصیتهای اصلی این سری را در اواخر دوره ادو ژاپن قرار میدهد.
14) Tomb Raider (بیش از 15 اسپین آف)
Tomb Raider یک سری اکشن ماجراجویی نمادین بوده که از زمان اولین بازی خود در سال 1996 بخش مهمی از فرهنگ صنعت گیم است. این مجموعه ماجراهای لارا کرافت، باستان شناس بریتانیایی را دنبال میکند که در جستجوی گنجینه های باستانی به سراسر جهان سفر میکند و اغلب خود را میان تله های خطرناک، نفرین های باستانی و سازمان های شوم میبیند. بازی های اصلی به خاطر پازل های چالش برانگیز، پلتفرمر آکروباتیک و کاوش در مکان های عجیب و غریب معروف بودند. در طول سالها، Tomb Raider بیش از 15 اسپین آف تولید کرده که هر کدام جنبههای مختلف ماجراجویی لارا کرافت را بررسی میکنند.
این سری به دلایل مختلفی شامل لیستی از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی است. یکی از اولین و قابلتوجهترین اسپین آفها Lara Croft and the Guardian of Light است. این بازی یک انحراف از دیدگاه سوم شخص سنتی را نشان داد و به جای آن یک نمای ایزومتریک و از بالا به پایین را انتخاب کرد. اسپین آف مهم دیگر Tomb Raider: Legend بوده که اگرچه گاهی اوقات بخشی از سری اصلی محسوب میشود، اما به عنوان یک ریبوت عمل کرده که شخصیت و گیم پلی را برای نسل جدید بازتعریف میکند. علاوه بر این، Lara Croft: Relic Run این فرنچایز را شبیه به آثاری مانند Temple Run وارد دنیای موبایل کرد.
13) Assassin’s Creed (بیش از 17 اسپین آف)
Assassin’s Creed یکی از فرنچایزهای شاخص یوبی سافت است که به دلیل ترکیبی از داستانهای تاریخی و گیم پلی اکشن ماجراجویی شناخته شده است. این سری در ابتدا در سال 2007 با داستان دزموند مایلز، فردی که خاطرات ژنتیکی اجدادش را زنده میکند، آغاز شد. این افراد آدمکشانی بوده که درگیر مبارزهای چند صدساله علیه تمپلارها هستند. بازی های اصلی به خاطر محیطهای جهان باز و با جزئیات بسیار معروف هستند که در دورههای تاریخی مختلف، از جنگهای صلیبی گرفته تا رنسانس ایتالیا و فراتر از آن اتفاق میافتد. فراتر از نسخههای خط اصلی داستان، این سری به بیش از 17 اسپین آف گسترش یافته است.
یکی از اسپینآفهای کلیدی، Assassin’s Creed Chronicles است که مجموعهای از سه پلتفرمر در چین، هند و روسیه را تشکیل میدهد. این بازی ها رویکردی سبکتری به فرنچایز دارند و به جای کاوش در دنیای باز که بازی های اصلی را مشخص میکند، بر روی مخفی کاری و حرکت دقیق تمرکز دارند. سری Chronicles دیدگاه متفاوتی را در مورد درگیری دو جناح ارائه میدهد و با قهرمانان و تنظیمات جدیدی که بخشهایی از تاریخ را که کمتر به تصویر کشیده شدهاند را بررسی میکنند. Assassin’s Creed: Liberation نیز یکی از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی و در این سری است که در ابتدا برای پلی استیشن ویتا منتشر شد.
12) The Legend of Zelda (بیش از 20 اسپین آف)
The Legend of Zelda یکی از محبوبترین و ماندگارترین فرنچایزهای نینتندو است که به دلیل ترکیبی از گیم پلی اکشن ماجراجویی، حل پازل و اکتشاف شناخته شده است. این سری عمدتاً Link را دنبال میکند. وی یک قهرمان جوان است که اغلب برای نجات شاهزاده Zelda و شکست دادن Ganon شرور تلاش میکند. روایت و گیم پلی اغلب در هر قسمت متفاوت است. از زمان آغاز به کار آن در سال 1986، این مجموعه به بیش از 20 اسپین آف تبدیل شده که هر کدام جنبههای مختلفی از دنیای غنی Hyrule و شخصیتهای آن را بررسی میکنند. این بازی ها اغلب توانایی راضی کردن هر گیمری با هر سلیقهای را دارند.
یکی از برجستهترین اسپینآفها، Hyrule Warriors، بازیای است که جهان Zelda را با گیمپلی هک اند اسلش سری Dynasty Warriors ترکیب میکند. برخلاف بازیهای سنتی Zelda که بر حل معما و اکتشاف تمرکز دارند، Hyrule Warriors بر نبردهای در مقیاس بزرگ تأکید میکند. اسپین آف مهم دیگر The Legend of Zelda: Link’s Crossbow Training است که همراه با Wii Zapper عرضه شد. The Legend of Zelda: Four Swords Adventures یک اسپین آف دیگر است که بر روی گیم پلی چند نفره تمرکز دارد. این اسپینآفها تطبیقپذیری فرنچایز The Legend of Zelda را برای طرفداران این سری برجسته میکنند.
11) Street Fighter (بیش از 20 اسپین آف)
Street Fighter سنگ بنای ژانر بازی های مبارزهای است که ریشه آن به سال 1987 باز میگردد. این سری که توسط Capcom توسعه یافت، با انتشار Street Fighter II در سال 1991 به یک پدیده فرهنگی تبدیل شد که بسیاری از کلیشههای بازی های مبارزهای مدرن را مانند حرکات شخصیتهای متمایز، ترکیبها و حملات ویژه پایه گذاری کرد. این فرنچایز بهخاطر مکانیکهای رزمی عمیق، شخصیتهای مختلف و بازی رقابتی شدید، هم در دستگاههای آرکید و هم در کنسولهای خانگی، شناخته شده است. در طول سالها، Street Fighter به بیش از 20 اسپین آف گسترش یافته است که هر کدام یک برداشت خاص دارند.
از معروفترین اسپین آفها، Street Fighter Alpha است که به عنوان پیش درآمد Street Fighter II عمل میکند. Alpha شخصیتهای جدید، مکانیکهای اصلاحشده و زیبایی بصری شیکتری را معرفی کرد و به یک زیر مجموعه محبوب در این فرنچایز تبدیل شد. اسپین آف مهم دیگر Street Fighter EX است که اولین بازی در این سری بود که از گرافیک سه بعدی چند ضلعی به جای اسپرایت های دو بعدی استفاده کرد. Super Puzzle Fighter II Turbo از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی بوده که شخصیتهای سری Street Fighter و Darkstalkers را ترکیب کرده و در یک بازی پازل رقابتی قرار میدهد.
10) Castlevania (بیش از 20 اسپین آف)
Castlevania یک سری افسانهای در ژانر اکشن ماجراجویی است که به خاطر استایل ترسناک گوتیک، گیمپلی چالشبرانگیز و طراحی مراحل پیچیدهاش شناخته میشود. این مجموعه در سال 1986 آغاز شد و بازیکنان نقش شکارچی خونآشام سایمون بلمونت را در حالی که او در قلعه دراکولا میجنگد، به عهده میگرفتند. این فرنچایز به دلیل ترکیبی از پلتفرمر، مبارزه و اکتشاف به شهرت رسید و در نهایت باعث پیدایش زیر ژانر Metroidvania شد که بر گیمپلی غیرخطی و مبتنی بر اکتشاف تأکید دارد. در طول سالها، Castlevania بیش از 20 اسپینآف تولید کرده که هر کدام فرهنگ سری را گسترش داده و سبکهای جدید را ساختند.
اسپین آف مهم Castlevania: Aria of Sorrow برای Game Boy Advance منتشر شد. این بازی سیستم روح تاکتیکی را معرفی کرد که به بازیکنان اجازه میداد تواناییهای دشمنان شکست خورده را جمع آوری و استفاده کنند. این مجموعه همچنین ژانر بازی های مبارزهای را با Castlevania Judgment برای Nintendo Wii بررسی کرد. برخلاف ژانر پلتفرمر و اکتشاف معمول، Judgment شخصیتهای سری را وارد یک بازی مبارزهای سه بعدی کرد. این اسپینآفها به خوبی توانایی Castlevania را برای تکامل و انطباق با حفظ عناصر مهم که این سری را به یک عنصر اصلی در دنیای گیم تبدیل کرده، برجسته میکنند.
9) The Sims (بیش از 20 اسپین آف)
The Sims یک سری شبیهسازی زندگی پیشگامانه است که توسط Maxis توسعه یافته و توسط Electronic Arts منتشر شده است. Sims از زمان آغاز به کار خود در سال 2000، به بازیکنان این امکان را داده که افراد مجازی، معروف به “سیمز” را در حین انجام زندگی روزمره خود، ساختن خانه، ایجاد روابط و دنبال کردن مشاغل خلق و کنترل کنند. گیم پلی باز این سری و توانایی ایجاد و شخصی سازی تقریباً تمام جنبههای زندگی سیمز، آن را به یکی از پرفروشترین فرنچایزهای بازی های ویدئویی در تمام دوران تبدیل کرده است. فراتر از بازی های اصلی، The Sims بیش از 20 اسپین آف دارد که هر کدام جنبههای مختلف را بررسی میکنند.
یکی از برجستهترین اسپین آفها The Sims: Bustin’ Out است که برای کنسولها منتشر شد. برخلاف سری اصلی که بر روی گیم پلی باز تمرکز دارد، Bustin’ Out تجربه ساختارمندتی را با مأموریتها و اهداف داستان محور معرفی میکند. همچنین قابلیت بیرون بردن سیمها از خانه و کاوش در مکانهای مختلف را داشت که بعداً در سری اصلی گسترش یافت. یک اسپین آف مهم دیگر The Sims FreePlay است که این سری را به دستگاههای تلفن همراه آورد. The Urbz: Sims in the City یک اسپین آف منحصر به فرد است که مخاطبان شهری و جوان را هدف قرار داده و گزینههای بسیار دیگری نیز برای بررسی وجود دارد.
8) Dragon Quest (بیش از 30 اسپین آف)
Dragon Quest یکی از نمادینترین فرنچایزهای نقش آفرینی ژاپنی است که اغلب به عنوان پیشگامی در بسیاری از ویژگیهای این ژانر شناخته میشود. این مجموعه که توسط Square Enix توسعه یافت، در سال 1986 شروع شد و به سرعت به یک پدیده فرهنگی تبدیل شد که به خاطر مبارزات نوبتی کلاسیک، داستانهای جذاب و سبک هنری متمایز Akira Toriyama، خالق Dragon Ball شناخته میشود. در حالی که بازی های اصلی به طور مداوم بر روی مأموریتهای حماسی در جهانهای فانتزی تمرکز کردهاند، Dragon Quest همچنین بیش از 30 اسپین آف تولید کرد که سبکهای مختلفی را در دنیای خود بررسی میکند.
یکی از مهمترین اسپین آفها، سری Dragon Quest Monsters است که در سال 1998 عرضه شد. این مجموعه اغلب با پوکمون مقایسه میشود، زیرا تمرکز آن بر گرفتن، پرورش و مبارزه با هیولاها است. اسپین آف قابل توجه دیگر Dragon Quest Builders است که عناصر RPG سنتی Dragon Quest را با مکانیکهای ساختمانی به سبک Sandbox شبیه به Minecraft ترکیب میکند. Dragon Quest Heroes یکی از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی مهم دیگر است که دنیای Dragon Quest را با گیم پلی اکشن و هک اند اسلش سری Dynasty Warriors ترکیب میکند. تجربه این بازی های جذاب را از دست ندهید.
7) Resident Evil (بیش از 40 اسپین آف)
Resident Evil سنگ بنای ژانر وحشت بقا است که توسط Capcom توسعه یافته و منتشر شده است. این مجموعه از زمان اولین نمایش خود در سال 1996، با فضای پرتنش، موجودات وحشتناک و داستانهای پیچیدهای که شامل شرکت شوم آمبرلا و سلاحهای زیستی آن میشود، بازیکنان را به وحشت انداخته است. سری اصلی در طول سالها، از ریشههای دوربین ثابت تا گیم پلی اکشن بیشتر در عناوین اخیر تکامل یافته است. Resident Evil فراتر از نسخههای اصلی خود، بیش از 40 اسپین آف تولید کرده که هر کدام جنبههای مختلف دنیای فرنچایز را بررسی میکنند و سبکهای مختلف گیم پلی را برای گیمرهای علاقهمند ارائه میکنند.
یکی از برجستهترین اسپین آفها Resident Evil: Code Veronica است که در ابتدا به عنوان یک Dreamcast انحصاری منتشر شد و سپس به پلتفرمهای دیگر منتقل شد. یکی دیگر از اسپینآفهای مهم Resident Evil: Outbreak است که یک ورود اولیه به بازی چند نفره آنلاین را برای این فرنچایز ارائه کرد. Resident Evil: The Umbrella Chronicles و دنباله آن، The Darkside Chronicles، نیز اسپین آفهای کلیدی هستند که داستان سری را در قالب تیراندازی ریلی ارائه میکنند. این اسپینآفها نشان میدهند که چگونه Resident Evil توانسته است محصولات خود را متنوع کرده و سری را باز تعریف کند.
6) Mega Man (بیش از 50 اسپین آف)
Mega Man که در ژاپن با نام Rockman شناخته میشود، یکی از ماندگارترین فرنچایزهای Capcom است که در سال 1987 در NES عرضه شد. این سری به خاطر گیم پلی چالش برانگیز پلتفرمینگ، قهرمان نمادین آبی و مکانیک مبتکرانه به دست آوردن توانایی ها از باس های شکست خورده شهرت دارد. در طول سالها، این فرنچایز بسیار فراتر از قالب اصلی خود گسترش یافته است و منجر به بیش از 50 اسپین آف شده است که سبکها و ژانرهای مختلف گیم پلی را بررسی میکنند و Mega Man را به یکی از انعطاف پذیرترین و پرکارترین مجموعه ها در تاریخ بازی تبدیل کرده است. این سری هرگز پایان برای خود نخواهد دید.
یکی از برجستهترین اسپین آفها، سری Mega Man X است که در سال 1993 آغاز شد. Mega Man X روایتی بالغتر و پیچیدهتر را معرفی کرد که در آیندهای اتفاق میافتد که روباتهای پیشرفته معروف به Reploids برای همزیستی با انسانها مبارزه میکنند. اسپین آف مهم دیگر Mega Man Battle Network است که این فرنچایز را به عنوان یک نقش آفرینی تاکتیکی در نظر گرفت. سری Mega Man Zero یکی دیگر از اسپین آفهای مهم است که داستان سری Mega Man X را ادامه میدهد؛ اما بر شخصیت Zero تمرکز دارد. این سری بدون هیچ شکی شامل تعدادی از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی در تاریخ میشود.
5) Megami Tensei (بیش از 80 اسپین آف)
Megami Tensei که اغلب به MegaTen خلاصه میشود، یک فرنچایز RPG گسترده و پیچیده است که با Digital Devil Story: Megami Tensei در سال 1987 آغاز شد. این سری که توسط Atlus توسعه داده شد، به خاطر مضامین تاریک، روایت های پیچیده و مکانیکهای گیم پلی منحصر به فردش از جمله شیطان شناخته میشود. این سری اغلب مضامین فلسفی و وجودی را بررسی میکند که در جهانهایی اتفاق میافتد که در آن خدایان، شیاطین و انسانها در سناریوهای مبهم اخلاقی با هم تعامل دارند. در طول دهه ها، Megami Tensei بیش از 80 اسپین آف را به وجود آورده که هر کدام جنبههای جهان خود را بررسی میکنند.
یکی از معروفترین اسپین آفها سری Persona است که با Revelations: Persona در سال 1996 شروع شد. Persona در حالی که ریشه در دنیای Megami Tensei دارد، با تمرکز بر زندگی دانش آموزان دبیرستانی که تجربیات روزمره خود را با نبردها متعادل میکنند، متمایز میشود. یک اسپین آف مهم دیگر Shin Megami Tensei: Devil Survivor است که یک بازی RPG تاکتیکی بوده که مکانیک سنتی احضار شیطان را با گیم پلی استراتژی مبتنی بر شبکه ترکیب میکند. The Digital Devil Saga duology یکی دیگر از اسپین آفهای قابل توجه است که در دنیایی پسا آخرالزمانی و خیرهکنندهای اتفاق میافتد.
4) Pokemon (بیش از 100 اسپین آف)
Pokémon یکی از شناختهشدهترین و تأثیرگذارترین فرنچایزهای تاریخ صنعت گیم است. این سری از زمان اولین بازی خود در سال 1996، میلیون ها بازیکن را با فرمول ساده و در عین حال اعتیاد آور خود برای گرفتن، آموزش و مبارزه با موجودات معروف به پوکمون مجذوب خود کرده است. سری اصلی بازیهای RPG این فرنچایز یک پدیده فرهنگی بوده است، اما بازی های پوکمون بسیار فراتر از فرمول گیمپلی اصلی خود گسترش یافته است و بیش از 100 اسپینآف ایجاد کرده که طیف گستردهای از ژانرها و پلتفرمها را بررسی میکنند. یکی از برجستهترین اسپین آفها Pokémon GO است که از فناوری واقعیت افزوده بهره مند شده بود.
یک اسپین آف مهم دیگر Pokémon Mystery Dungeon است. این مجموعهای از بازی های روگ لایک بوده که با Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team و Blue Rescue Team در سال 2005 آغاز شد. Pokémon Snap یکی دیگر از اسپین آفهای دوست داشتنی است که پیچ و تاب بی نظیری را در فرنچایز ارائه میدهد. به جای مبارزه یا آموزش پوکمون، بازیکنان وظیفه دارند از آنها در زیستگاه طبیعی خود عکس بگیرند. سری Pokémon Ranger نیز شایسته ذکر است. این اسپین آفها تطبیقپذیری باورنکردنی مجموعه Pokémon را به نمایش میگذارند که با موفقیت به ژانرهای متعددی منشعب شده است و در عین حال جذابیت و زیبایی که آن را به یک حس جهانی تبدیل کرده، حفظ کرده است و نباید آنها را از دست داد.
3) Final Fantasy (بیش از 100 اسپین آف)
Final Fantasy یکی از مشهورترین و تأثیرگذارترین فرنچایزهای RPG در تاریخ است. این سری که توسط Square Enix (Square سابق) ساخته شد، در سال 1987 شروع شد و به سرعت به خاطر داستان سرایی حماسی، شخصیتهای به یاد ماندنی و سیستم های گیم پلی خلاقانه اش مطرح شد. هر بازی اصلی در این سری معمولاً دارای یک جهان، داستان و شخصیتهای جدید است که با تمها و موتیفهای تکراری مانند کریستالها، کشتیهای هوایی و Chocoboها به هم متصل میشوند. فراتر از نسخههای اصلی، در لیست بازی های فاینال فانتزی بیش از 100 اسپین آف ایجاد کرده که هر کدام جنبههای مختلف جهان بسیار وسیع خود را بررسی میکنند.
یکی از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی Final Fantasy Tactics است. این RPG تاکتیکی در دنیای Ivalice اتفاق میافتد و محیطی است که بعداً در سایر عناوین Final Fantasy استفاده میشود. یک اسپین آف مهم دیگر Final Fantasy VII: Crisis Core است که پیش درآمدی برای Final Fantasy VII نمادین است. خود سری Final Fantasy XIII چندین اسپین آف از جمله Final Fantasy XIII-2 و Lightning Returns: Final Fantasy XIII را ایجاد کرد که داستان بازی اصلی را گسترش داد و مکانیکهای گیم پلی جدیدی را معرفی کرد. این اسپینآفها تنوع باورنکردنی در سری Final Fantasy را به خوبی برجسته میکنند.
2) Sonic The Hedgehog (بیش از 150 اسپین آف)
Sonic the Hedgehog یکی از نمادینترین شخصیتهای بازی ویدئویی است که نمونهای از سرعت و اکشن در ژانر پلتفرمینگ است. سونیک که توسط سگا در سال 1991 به عنوان رقیب ماریو نینتندو ایجاد شد، به سرعت تبدیل به یک نماد فرهنگی شد که به خاطر دمهای آبی، کفشهای قرمز و رفتارش شناخته میشود. بازی اصلی Sonic the Hedgehog یک موفقیت بزرگ بود و موقعیت سگا را در بازار کنسولها تثبیت کرد و یک فرنچایز طولانی مدت را ایجاد کرد. در طول سالها، سونیک بسیار فراتر از ریشههای پلتفرمر دوبعدی خود قدم گذاشته و منجر به بیش از 150 اسپینآف شده که طیف گستردهای از ژانرها را در بر میگیرد.
یکی از موفقترین و ماندگارترین اسپینآفها در بین بازی های سونیک، سری Sonic Racing است که با Sonic Drift در Game Gear آغاز شد. یکی دیگر از اسپینآفهای قابلتوجه، سری Sonic Boom است که هم بازیها و هم یک سریال تلویزیونی کارتونی را شامل میشود. Sonic the Fighters یک اسپین آف جالب دیگر است که سونیک را وارد سبک بازی های مبارزهای کرد. سری Mario & Sonic در بازی های المپیک شاید یکی از مهمترین همکاریها در تاریخ بازی ها باشد. علاوه بر این، Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood نشان دهنده نفوذ سونیک به ژانر RPG بود که یکی از بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی تاریخ است.
1) Mario (بیش از 200 اسپین آف)
ماریو فقط یک شخصیت بازی ویدئویی نیست. او یک نماد جهانی است که توسط Shigeru Miyamoto از نینتندو ساخته شد و اولین حضور خود را در Donkey Kong انجام داد و از آن زمان به چهره بازی های ویدئویی در سراسر جهان تبدیل شده است. Super Mario Bros ژانر پلتفرمینگ را متحول کرد و ماریو را به عنوان ستاره یکی از پرفروشترین و تحسینشدهترین فرنچایزهای بازی های ویدئویی تابهحال معرفی کرد. با این حال، نفوذ ماریو بسیار فراتر از ریشههای پلتفرمینگ او است و با بیش از 200 اسپین آف که طیف فوقالعادهای از ژانرها را پوشش میدهد، ماریو را به پرکارترین شخصیت تاریخ تبدیل میکند.
یکی از موفقترین اسپین آفها سری Mario Kart است که با Super Mario Kart در SNES شروع شد. یکی دیگر از اسپینآفهای بسیار محبوب، سری Super Smash Bros است که با Super Smash Bros در Nintendo 64 آغاز شد. سری Mario Party که در سال 1998 در Nintendo 64 شروع شد، یکی دیگر از اسپین آفهای مهم است. این بازی ها روی گیم پلی چند نفره متمرکز شدهاند. بازی های Mario Sports، از جمله عناوینی مانند Mario Tennis و Mario Golf، نیز اسپین آفهای موفقی بودهاند. علاوه بر اینها، بازی های ماریو وارد ژانرهای متعدد دیگری، از جمله بازیهای نقش آفرینی و آموزشی نیز شده است.
جمع بندی
چه از طرفداران قدیمی یک فرنچایز باشید و چه تازه وارد به این دنیا، شاید متوجه شوید که برخی از فرنچایزها، دارای تعداد زیادی بازی فرعی و بی ربط به سری اصلی هستند. در لیست اسپین آف بازی های ویدئویی ما تاریخچههای غنی پشت برخی از پرکارترین فرنچایزهای صنعت را بررسی کردیم و نشان دادیم که چگونه آنها فراتر از مفاهیم اصلی خود گسترش یافتهاند تا تجربیات جدیدی را به بازیکنان ارائه دهند. این عناوین چه از طریق تغییر ژانر، چه اسپین آفهای داستانی یا مکانیکهای گیمپلی کاملاً جدید، مرزهای یک سری را تغییر دادهاند. این آثار ژانرها را تغییر داده، شخصیتها را جایگزین کرده و مسیری متفاوت را پیش گرفتند.
برخی از این اسپین آفها آنقدر محبوب شدهاند که هویت خودشان را پیدا کردهاند و شانه به شانه سری اصلی ایستادهاند. برخی دیگر به عنوان زمین بازی آزمایشی برای توسعه دهندگان خدمت کردهاند و ایدههای جدیدی را آزمایش میکنند که گاهی اوقات حتی بر سری اصلی تأثیر میگذارد. در برخی موارد، این اسپین آفها طرفداران جدیدی را جذب کردهاند که ممکن است به بازی اصلی علاقه نداشته باشند و ثابت میکند که بیش از یک راه برای لذت بردن از دنیای بازی محبوبتان وجود دارد. در این لیست در میان گستردهترین فرنچایزها، به این خواهیم پرداخت که چگونه هر اسپین آف روایت و حتی گاهی هویت کل سری را تغییر داده است.
از نقشآفرینیهای حماسی گرفته تا بازی های استراتژی تاکتیکی، از اقتباسهای موبایلی تا بازی های کنسولی، دنیای اسپین آفها گسترده و متنوع است و چیزی منحصر به فرد و جذاب را برای هر گیمری ارائه میکند؛ بنابراین، چه یک گیمر باتجربه هستید یا فقط در مورد شکلهای مختلفی که یک فرنچایز محبوب میتواند داشته باشد کنجکاو هستید، لیست بهترین اسپین آف بازی های ویدئویی ما را بررسی کنید. ممکن است یک مورد جدید پیدا کنید یا قدردانی عمیقتری از خلاقیت و نوآوری که این سریها را زنده و پر رونق نگه میدارد به دست آورید. شما نیز میتوانید اسپین آف محبوب خود را در بخش نظرات به ما معرفی کنید.
دیدگاه کاربران
تعداد دیدگاه کاربران: 0 دیدگاه