iranicard
راهنمای نصب ویندوز 10 - راهنمای نصب ویندوز 11
Avatar

آموزش نصب ویندوز 11 و 10

مهدیه سیفی 26 تیر 1402 5 دیدگاه
970 بازدید

یکی از آموزش‌های پرکاربرد در حوزه مباحث کامپیوتری، آموزش نصب ویندوز 10 و 11 است. هر چند سال یک بار مایکروسافت سیستم‌عامل جدیدی را در نسخه‌های مختلف به بازار عرضه می‌کند تا کاربران با توجه به نیاز و کاربرد خود از آن‌ها بهره ببرند. در این مطلب می‌خوایم به طور کامل در مورد نصب ویندوز 10 و 11 و هم‌چنین ویژگی‌ها و تفاوت‌های آن‌ها بپردازیم؛ هم‌چنین در این آموزش می‌خواهیم به مباحث زیر نیز اشاره داشته باشیم:

  • معرفی ویندوزها و تفاوت بین ویژگی‌های نسخه 10 و 11
  • انواع نسخه‌های ویندوز 10 و 11
  • سیستم‌های مورد نیاز برای نصب ویندوز 10 و 11
  • آموزش نصب ویندوز 10 و 11
  • تفاوت‌های ویندوز 10 و 11

به همین خاطر در ابتدا درباره ویندوز 10 صحبت می‌کنیم و بعد به مباحث ویندوز 11 پرداخته و در انتها تفاوت‌های این دو سیستم‌عامل را بیان می‌کنیم.

تعریف ویندوز 10 و ویژگی‌های آن

ویژگی های ویندوز 10

نسخه‌ای از سیستم‌عامل مایکروسافت که در جولای 2015 منتشر شد و تا کنون به عنوان سازگار و کاربرپسندترین نسخه ویندوز مورد استقبال قرار گرفته است. دلیل محبوبیت این سیستم‌عامل، ویژگی‌های زیر است:

  • رابط کاربری منوی Start و نوار وظیفه آن به طرز غیر قابل باوری تغییر یافته است.
  • با دارا بودن قابلیتی به نام Action Center، این اجازه به کاربران داده می‌شود تا به سرعت تنظیماتی مانند Wifi و بلوتوث را ویرایش کنند.
  • با برخورداری از یک فروشگاه جامع و جدید ویندوز، کاربران می‌توانند به راحتی برنامه‌ها، بازی‌ها، موسیقی، فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی را دانلود کنند.
  • یک مرورگر وب با ظاهر جدید و سریع‌تر به نام Windows Edge که توانسته است جایگزین اینترنت اکسپلورر به عنوان مرورگر وب پیش‌فرض مایکروسافت شود.
  • با داشتن دستیار مجازی آن به نام کورتانا می‌توانید علاوه‌ بر صحبت کردن با میکروفون خود، به سوالاتی مانند آب و هوا نیز پاسخ دهد.
  • این نسخه از ویندوز سریع‌ترین ویندوز در زمان خود بود و اشکالات فنی و باگ‌های بسیار کمی داشت.

انواع نسخه‌های ویندوز 10

نسخه های مختلف ویندوز 10

بعد از آشنایی با ویژگی‌های ویندوز 10 می‌خواهیم درباره انواع نسخه‌های این سیستم‌عامل صحبت کنیم که به شرح زیر است:

Windows 10 Home

این نسخه بیشتر روی دسکتاپ متمرکز است تا افراد بتوانند با استفاده از رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌های خود به کار و مدیریت برنامه‌ها بپردازند. این نسخه علاوه ‌بر ارائه برنامه‌های جهانی ویندوز مانند پخش موسیقی، ویدیو، نمایش تقویم و بسیاری دیگر از برنامه‌های دیگر، دارای تشخیص چهره، تشخیص عنبیه چشم و ورود به سیستم با اثر انگشت است و قابلیت لمس و حتی تجربه بازی ایکس باکس را به گیمرها ارائه می‌دهد.

Windows 10 Pro

این نسخه ویژگی‌های نسخه Windows 10 Home را دارد (حتی بیشتر از آن) و بیشتر برای کارهای تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. برجسته‌ترین تفاوت‌ها عبارت هستند از: توانایی پیوستن یک ماشین Pro به یک دامنه، پشتیبانی از رمزگذاری BitLocker و پشتیبانی از Group Policy برای تغییر آسان تنظیمات در مقیاس شرکت. اکثر دستگاه‌های ویندوز 10 در کسب‌وکارها از Pro استفاده می‌کنند تا متخصصان فناوری اطلاعات بتوانند از این ابزارها به نفع خود استفاده کنند.

Windows 10 Mobile

ویندوز 10 موبایل برای ارائه بهتر تجربه کاربری در دستگاه‌های کوچک و لمس‌محور مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های کوچک طراحی شده است. این نسخه از تمام امکانات نسخه Windows 10 Home برخوردار است و برای مشتریانی که از دستگاه‌های شخصی خود در محل کار استفاده می‌کنند بالاترین میزان‌ بهره‌وری، امنیت و قابلیت‌های مدیریتی را دارد.

همچنین ویندوز 10 موبایل بعضی از دستگاه‌های جدید را قادر می‌سازد تا از مزایای Continuum برای تلفن استفاده کنند؛ یعنی افراد می‌توانند هنگام اتصال به صفحه نمایش، آن را بزرگ‌تر از تلفن خود مانند رایانه شخصی استفاده کنند.

Windows 10 Enterprise

این نسخه که مبتنی بر Windows 10 Pro است، با داشتن ویژگی‌های پیشرفته‌‌تر به نسخه‌ای برای پاسخگویی به خواسته‌های سازمان‌های متوسط ​​و بزرگ، طراحی شده‌ است. در واقع این نسخه قابلیت‌های پیشرفته‌ای را برای کمک به محافظت در برابر گستره رو به رشد تهدیدات امنیتی مدرن دستگاه‌ها، هویت‌ها، برنامه‌ها و اطلاعات حساس شرکت ارائه می‌کند. همچنین از گسترده‌ترین طیف گزینه‌ها برای استقرار سیستم‌عامل و مدیریت جامع دستگاه و برنامه پشتیبانی می‌کند. بنابراین افراد می‌توانند از آخرین نوآوری‌ها و به‌روزرسانی‌های امنیتی به طور مداوم استفاده کنند.

Windows 10 Education

این نسخه مبتنی بر Windows 10 Enterprise و برای پاسخگویی به نیازهای مدارس، کارکنان، مدیران، معلمان و دانش‌آموزان طراحی شده است. از جمله ویژگی‌های این نسخه علاوه بر دارا بودن قابلیت‌های نسخه Windows 10 Home، می‌توان مواردی را چون امکان ضبط و به اشتراک‌گذاری بازی برای دارندگان XBOX One، خدمات پیوستن به دامنه، رمزگذاری درایو BitLocker، خدمات دسترسی از راه دور، ویرایشگر خط مشی گروه، به‌روزرسانی ویندوز برای مشاغل، کمک به محافظت در برابر گستره رو به رشد امنیت مدرن و تهدیداتی که دستگاه‌ها، هویت‌ها، برنامه‌ها و شرکت‌های حساس را هدف قرار می دهد نام برد.

بزرگ‌ترین تفاوت بین Pro Education و Education این است که اولی به صورت از پیش‌نصب‌شده روی دستگاه‌های جدید در دسترس است (و این یعنی مدارس برای خرید رایانه‌های شخصی آماده نیازی به مجوزهای حجمی مایکروسافت ندارند.)؛ همچنین مدارس کوچک‌تر که فاقد کارکنان کامل فناوری اطلاعات هستند یا به ویژگی‌های سازمانی Windows 10 Education نیاز ندارند، می‌توانند از ویژگی‌های موجود در Windows 10 Pro Education استفاده کنند.

Windows 10 Mobile Enterprise

Windows 10 Mobile Enterprise برای ارائه تجربه بهتر به مشتریان تجاری در تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های کوچک ارائه شده است. این نسخه از قابلیت‌های بهره‌وری، امنیت و مدیریت دستگاه تلفن همراه با استفاده از Windows 10 Mobile را ارائه داده و علاوه ‌بر آن، راه‌های انعطاف‌پذیری را برای مدیریت به‌روزرسانی‌ کسب‌وکارها اضافه کرده است. همچنین این نسخه جدیدترین ویژگی‌های امنیتی و نوآوری را به محض در دسترس قرار گرفتن، به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

نسخه‌های Windows 10 Enterprise و Windows 10 Mobile Enterprise برای دستگاه‌های صنعتی مانند ATM، نقطه فروش، پایانه‌های دستی و رباتیک صنعتی و Windows 10 IoT Core برای دستگاه‌های کم‌هزینه وجود خواهد داشت.

آموزش نصب ویندوز 10

راهنمای نصب ویندوز 10

در ادامه مباحث، به راهنمای نصب ویندوز 10 می‌رسیم که در ابتدا به بیان سیستم مورد نیاز برای نصب این نسخه از ویندوز پرداخته و در ادامه مراحل نصب ویندوز 10 را مرحله به مرحله طی می‌کنیم.

سخت‌افزار مورد نیاز برای نصب ویندوز 10

راهنمای نصب ویندوز 11

حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 10، دارای مشخصات زیر است:

  • پردازنده: 1 گیگاهرتز یا بالاتر برای نسخه 64 بیتی.
  • RAM: حداقل 1 گیگابایت برای نسخه 32 بیتی و 2 گیگابایت برای نسخه 64 بیتی.
  • فضای ذخیره‌سازی: 16 گیگابایت یا بیشتر در هارد دیسک برای نسخه 32 بیتی و 20 گیگابایت یا بیشتر در نسخه 64 بیتی
  • چیپست گرافیکی: برخورداری از DirectX 9 یا جدیدتر و سازگار با درایورهای WDDM 1.0
  • صفحه نمایش: پشتیبانی از رزولوشن حداقل 600×800 پیکسل
  • دسترسی به اینترنت: معمولا برای راه‌اندازی نیازی به استفاده از اینترنت نیست اما در بعضی از موارد نادر (به ویژه ویندوز 10 در حالت S)، رایانه شما نیاز به اتصال به اینترنت از طریق اترنت یا Wi-Fi را دارد.

حال که با سیستم مورد نیاز نصب ویندوز 10 آشنا شدید، در ادامه به آموزش نصب ویندوز 10 می‌پردازیم.

راهنمای نصب ویندوز 10

نصب ویندوز 10

سه روش برای نصب ویندوز 10 وجود دارد:

  1. نصب نسخه جدید در کنار نسخه در حال استفاده
  2. نصب ویندوز جدید روی ویندوز فعلی و ارتقا آن
  3. نصبِ پاك يا Clean Instalation

توجه: با توجه به این موضوع برای نصب ویندوز باید به ورژن و نگارش سیستم عامل توجه کنید زیرا استفاده یا ارتقا هر نسخه به نسخه‌ای دیگر امکان‌پذیر نیست.

حال به سراغ آموزش نصب ویندوز 10 می‌رویم که شامل مراحل زیر است:

  1. در ابتدا باید اتصال CD، فلش یا DVD نصب ویندوز 10 را انجام دهید تا رایانه آن را بخواند. سی‌دی یا فلش حاوی نصب ویندوز 10 توسط فرمان DiskPart این نوع Deviceها را فرمت (Format) و فعال (Active) کرده و محتویات DVD ویندوز 10 را در داخل آن‌ها کپی کنید.
  2. حال باید کامپیوتر را در حالت بوت قرار دهید؛ برای این منظور کامپیوتر را روشن کرده و کلید Delete را از صفحه کلید انتخاب نمایید تا وارد بخش Bios Setting کامپیوتر شوید. البته این مورد در کامپیوترها و لپ‌تاپ‌های مختلف متفاوت بوده و به جای دکمه Delete برای وارد شدن به بخش Bios، از کلید F10 و در بعضی مدل‌های دیگر از کلید F2 استفاده می‌شود. روش دیگر برای انجام این کار زدن کلید F8 برای چندین بار است.
  3. حال با کلیدهای جهت‌دار در صفحه بازشده به بخش تنظیمات مربوط به Boot مانند شکل زیر بروید و طبق اولویت‌های خود برای استفاده از ابزارهای نصب ویندوز، آن را انتخاب کنید. به طور مثال از سی‌دی یا DVD استفاده کنید، آن را در حالت DVD-Rom Drive قرار دهید و در صورت استفاده از فلش USB به بخش Removable Device بروید و با استفاده از کلید F10 تنظیمات انجام شده را ذخیره نمایید. یک نکته که در این بخش از آموزش نصب ویندوز 10 باید به آن توجه داشته باشید، نحوه ذخیره تنظیمات است. نحوه ذخیره تنظیمات نیز با توجه بهMotherboard  متفاوت است اما در اکثر رایانه‌ها از کلید F10 برای ذخیره تنظیمات و کلمه Y برای تایید استفاده می‌شود.
  4. با انجام مرحله 3، فرایند نصب ویندوز 10 آغاز و لوگوی ویندوز 10 ظاهر می‌شود.
  5. بعد از تمام شدن نصب، اولین قدم تکمیل تنظیمات مربوط به نصب زبان سیستم‌عامل و انتخاب گزینه Next است.
  6. بعد از انتخاب زبان سیستم‌عامل باید گزینه Install now انتخاب کنید.
  7. با انتخاب گزینه Install now، صفحه‌ای برای شما به نمایش در می‌آید که باید نسخه مورد نیاز خود از ویندوز 10 را انتخاب کنید.
  8. برای ادامه باید با شرایط صدور مجوز (EULA) موافقت و در ادامه گزینه Next را بزنید.
  9. بعد از تایید، با صفحه‌ای به شکل زیر مواجه می‌شوید که در آن باید نوع نصب خود را انتخاب کنید.

در این قسمت از آموزش نصب ویندوز 10، برای انتخاب شما دو گزینه به شرح زیر وجود دارد:

Upgrade

اگر قصد نصب نسخه بالاتری از ورژن سیستم‌عامل نسخه فعلی خود را دارید، باید این گزینه را انتخاب نمایید. باز هم تاکید می‌کنیم که هر نسخه از سیستم‌عامل را نمی‌توان به هر نسخه‌ای ارتقا داد و حتما باید تناسب نسخه جدید با نسخه فعلی را بررسی کنید.

(Custom (Advanced

اگر قصد دارید یک سیستم‌عامل جدید نصب کرده یا در کنار سیستم عامل فعلی خود می‌خواهید از یک سیستم عامل دیگر نیز استفاده کنید، این گزینه بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

  1. اکنون باید دیسکی که فایل‌های ویندوز در آن کپی شده را انتخاب کنید. می‌توانید دیسک موجود را به دیسک‌های مجازی کوچک‌تر تقسیم کنید. بعد از انتخاب، گزینه Next را بزنید تا تمام پارتیشن‌های مورد نیاز ایجاد شوند.
  2. اکنون تنظیمات مورد نیاز مانند شکل زیر، شروع به کپی کردن فایل‌ها از دیسک نصب به مقصد نهایی می‌کند.
  3. بعد از انجام مرحله بالا با صفحه‌ای رو‌به‌رو می‌شوید که باید تاریخ و ساعت را انتخاب کنید؛ برای رد کردن آن کافی است گزینه Use Express Setting را انتخاب کنید تا با صفحه ساخت اکانت کاربری خود در ایمیل مواجه شوید.
  4. بعد از وارد کردن اطلاعات کاربری، مشخص کردن رمز و انتخاب یک کلمه در صورت فراموش کردن رمز، وارد محیط ویندوز می‌شوید.

در این جا آموزش نصب ویندوز 10 به پایان رسید و در ادامه می‌خواهیم به توضیح مباحث مربوط به ویندوز 11 اشاره کنیم.

معرفی ویندوز 11 و ویژگی‌های آن

ویژگی های ویندوز 11

نسخه‌ دیگری که از مایکروسافت در 5 اکتبر سال 2021 منتشر شد، ویندوز 11 است. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نسخه باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک رابط جدید شامل طراحی با گوشه‌های گرد، رنگ‌های پاستیلی، منوی استارت و نوار وظیفه مرکزی که شبیه به رابط مک است.
  • ادغام برنامه‌های اندروید در ویندوز 11 و این یعنی کاربران می‌توانند برنامه‌های اندروید را از فروشگاه Appstore آمازون از طریق یک فروشگاه مایکروسافت بازطراحی‌شده دانلود و نصب کنند.
  • دسترسی مستقیم به ویجت‌ها از نوار وظیفه و امکان شخصی‌سازی آن‌ها.
  • وجود ویژگی‌های کنسول Xbox مانند DirectStorage و Auto HDR.
  • پشتیبانی بهتر از دسکتاپ مجازی تا کاربران بتوانند برای استفاده در محل کار، مدرسه، شخصی یا بازی، بین چند دسکتاپ جابه‌جا شوند.
  • پشتیبانی از ویژگی Snap Layouts تا به کاربران این امکان را دهد که برنامه‌ها و پنجره‌های خود را با گروه‌بندی و ذخیره آن‌ها در نوار وظیفه به طور موثرتری سازماندهی کنند.
  • افزایش امنیت ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 با استفاده از سخت‌افزار‌هایی مانند رمزگذاری دستگاه و امنیت مبتنی بر مجازی‌سازی.

انواع نسخه‌های ویندوز 11

نسخه های مختلف ویندوز 11

حال که با مهم‌ترین ویژگی‌های این نسخه از ویندوز آشنا شدید، خوب است از انواع نسخه‌های ویندوز 11 نیز شناخت پیدا کنیم:

Windows 11 Home

نسخه Home شاید ابتدایی‌ترین نسخه از انواع نسخه‌های ویندوز باشد و به همین دلیل، کمترین فضای ذخیره‌سازی را روی هارد دیسک می‌گیرد. بیشتر ویژگی‌های استفاده برنامه‌های روزمره در این نسخه قرار دارد. با این حال بعضی از ویژگی‌ها مانند رمزگذاری درایو BitLocker، اتصال از راه دور دسکتاپ (RDC)، ویرایشگر خط مشی گروه ، امکان پیوستن به یک دامنه، آن را برای استفاده افراد، خاص کرده است.

Windows 11 Pro

محبوب‌ترین نسخه ویندوز 11 به شمار می‌آید که علاوه ‌بر داشتن تمام ویژگی‌های Windows 11 Home، از قابلیت‌های بیشتری برخوردار است. این نسخه بیشتر برای افراد حرفه‌ای و محیط‌های تجاری به منظور کنترل بیشتر بر نحوه عملکرد دستگاه مناسب است که در نتیجه امنیت و یکپارچگی داده‌ها را افزایش می‌دهد.

Windows 11 Pro for Workstations

این نسخه تمامی ویژگی‌ها را به عنوان نسخه معمولی Pro دارد و تنها تفاوت آن در عملکرد بهینه Windows 11 Pro for Workstations است. همچنین این نسخه یک سیستم فایل ارتجاعی (ReFS) دارد که عملکرد آن افراد را در محافظت از داده‌ها هنگام برخورد با تکرار یک کپی خراب یا دست‌نخورده، ایمن می‌سازد.

Windows 11 Education

نسخه Education تفاوت چندانی با نسخه Enterprise ندارد و در ابتدا، تقریبا یکسان بودند. همان طور که از نام آن پیدا است، این نسخه  با در نظر گرفتن بخش آموزش طراحی شده است و اغلب می‌توان آن را به صورت از پیش‌نصب‌شده، در دستگاه‌های OEM منتشر شده برای بخش آموزش یافت.

Windows 11 Enterprise

نسخه Enterprise در درجه اول برای سازمان‌ها یا شرکت‌ها طراحی شده است و فقط از طریق
Volume Licensing (VL) در دسترس است. این نسخه تمام ویژگی‌های موجود در نسخه حرفه‌ای، به ‌علاوه دسترسی مستقیم، ایجادکننده Windows To Go، BranchCache، Start Screen Control و… را ارائه می‌دهد. همچنین نسخه‌های سازمانی نیز برای مدت طولانی‌تری نسبت به نسخه‌های معمولی به‌روز می‌شوند و هر ۲ تا ۳ سال، یک نسخه جدید برای آن‌ها ارائه می‌شود.

Windows 11 SE

مانند نسخه ویندوز Enterprise، این نسخه نیز برای بخش آموزش طراحی شده است. از آن جایی که نسخه SE از قبل در دستگاه‌های سرفیس مایکروسافت به منظور به حداکثر رساندن بهره‌وری و کاهش حواس‌پرتی برای بخش آموزش نصب شده، برنامه‌ها و بازی‌های سرگرمی زیادی را شامل نمی‌شود. از ویژگی‌های این نسخه می‌توان به این مورد اشاره کرد که کاربران می‌توانند از برنامه‌های Microsoft Suite مانند Word، Excel و PowerPoint، به عنوان بخشی از مجوز Microsoft 365 به صورت آفلاین استفاده کنند و زمانی که اتصال اینترنتی فعال شد، از طریق ابر همگام می‌شوند.

Windows IoT Enterprise

IoT مخفف «اینترنت اشیا» است و Windows IoT Enterprise نسخه‌ای باینری از نسخه دسکتاپ Enterprise Windows است. این نسخه برای ارائه مدیریت و امنیت سازمانی به راه‌حل‌های اینترنت اشیا طراحی شده است. در حال حاضر، مایکروسافت 2 نسخه زیر از نسخه‌های اینترنت اشیا را ارائه می‌دهد:

-H2نسخه 21 ،Windows 10 IoT Enterprise

-H2نسخه 21 ،Windows 11 IoT Enterprise

حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 11

سیستم مورد نیاز ویندوز 11

می‌خواهیم به راهنمای نصب ویندوز 11 بپردازیم اما قبلش باید با سیستم مورد نیاز آشنا شوید چرا که ویندوز 11 محدودیتی برای سیستم‌های قدیمی گذاشته است.

سیستم مورد نیاز ویندوز 11

در اولین قدم از راهنمای نصب ویندوز 11، باید سیستم شما از حداقل ویژگی‌های زیر برخوردار باشد:

  • CPU: یک پردازنده دو هسته‌ای یا بالاتر با فرکانس 1 گیگاهرتز یا سریع‌تر روی یک پردازنده 64 بیتی سازگار
  • حافظه: 4 گیگابایت رم
  • فضای ذخیره سازی: 64 گیگابایت
  • TPM: ماژول پلتفرم مورد اعتماد (TPM) نسخه 2.0
  • کارت گرافیک: گرافیک سازگار با DirectX 12 / WDDM 2.x
  • صفحه نمایش: یک صفحه نمایش 9 اینچی یا بزرگ‌تر، با وضوح 720p یا بالاتر

حال که با حداقل سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز آشنا شدید به سراغ آموزش نصب ویندوز 11 می‌رویم.

راهنمای نصب ویندوز 11

نصب ویندوز 11

برای نصب ویندوز 11 هم باید از مرحله 1 تا 12 نصب ویندوز 10 را انجام دهید، با این تفاوت که نسخه نصب ویندوز شما 11 است. بعد از طی کردن مراحل نصب که مانند نسخه 10 است، باید مراحل زیر را در ادامه مبحث آموزش نصب ویندوز 11 و بعد از ری‌استارت شدن کامپیوتر برای تنظیمات اولیه‌ای چون انتخاب زبان، انتخاب کیبوردهای پیش فرض، وارد کردن اکانت مایکروسافت و… را انجام دهید:

  1. در تنظیمات اولیه و مواجه شدن با شکل زیر، باید منطقه خود را انتخاب و بعد از آن کلید Yes را بزنید.
  2. بعد از انتخاب منطقه، باید زبان مورد نظر خود را انتخاب و گزینه Yes را بزنید.
  3. با کلیک روی گزینه Yes، با صفحه‌ای روبه‌رو می‌شوید که در آن باید یک کیبورد به سیستم خود اضافه کنید که اگر نیازی به این کار نداشتید، روی گزینه Skip کلیک کنید و اگر خواستار داشتن یک صفحه کیبورد جدید بودید، گزینه Add Layout را انتخاب کنید. در این بخش از آموزش نصب ویندوز 11، ما روی گزینه Skip کلیک کردیم اما برای داشتن یک کیبورد فارسی گزینه Add Layout را انتخاب و با ورود به صفحه انتخابی گزینه، Persian یا فارسی را انتخاب کنید.
  4. با رد شدن از مرحله قبل، شما به صفحه‌ای به شکل زیر برخورد خواهید کرد که باید برای کامپیوتر خود یک نام انتخاب کنید و با زدن دکمه Skip for now، می‌توان این مرحله را نادیده بگیرید.
  5. بعد از انتخاب نام، باید نسخه مورد نیاز برای استفاده را از بین دو گزینه زیر انتخاب کنید.
  6. حال باید روی دکمه ورود کلیک کنید.
  7. حال ایمیل حساب مایکروسافت، شماره تلفن یا شناسه Skype خود را برای ایجاد یک حساب، تایید کنید و گزینه Next را بزنید.
  8. با تایید حساب کاربری خود، روی «مشاهده گزینه‌های بیشتر» کلیک کنید.
  9. با کلیک روی گزینه View more options با صفحه‌ای روبه‌رو می‌شوید که باید گزینه Set up a new device را کلیک و در ادامه Next بزنید.
  10. با ورود به صفحه باز شده، گزینه Create PIN را انتخاب و یک پین چهار رقمی ایجاد و دکمه OK را بزنید. با انجام این کار شما با صفحه‌ای به شکل زیر مواجه می‌شوید که با روشن یا خاموش کردن کلید جابه‌جایی برای هر تنظیم، تنظیمات حریم خصوصی با شرایط شما به بهترین وجه مطابقت داده می‌شود. در این زمان با انجام تنظیمات مورد نیاز خود روی دکمه Next، کلیک کنید.
  11. بعد از انجام مرحله بالا باید دوباره گزینه Next را انتخاب و در صفحه بازشده گزینه Accept را مانند شکل زیر کلیک کنید.

بعد از انجام مراحل بالا تا تکمیل نصب ویندوز روی گزینه Skip کلیک کنید تا آموزش نصب ویندوز 11 به پایان برسد.

تفاوت‌های نسخه 10 ویندوز با نسخه 11

تفاوت بین ویندوز 10 و 11

برای رسیدن به پاسخ این سوال، از شما می‌خواهیم تا جدول تفاوت‌های این دو نسخه را در ادامه مشاهده کنید.

ویندوز 11

ویندوز 10

ویندوز 11 در 24 ژوئن 2021 منتشر شد.

ویندوز 10 در 15 جولای 2015 منتشر شد.

ویندوز 11 مبتنی بر عملکرد macOS است.

ویندوز 11 مبتنی بر عملکرد اندروید است.
این ویندوز اکنون می‌تواند برنامه‌های اندروید، iOS و ویندوز را نصب کند.

این ویندوز فقط می‌تواند برنامه‌های ویندوز را از فروشگاه نصب کند.

ویندوز 11 فقط روی دستگاه‌هایی با TPM 2.0 اجرا می‌شود

ویندوز 10 فقط روی دستگاه‌هایی با TPM 1.2 یا بالاتر اجرا می‌شود
ویندوز 11 فقط روی دستگاه‌هایی با حداقل 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی اجرا می‌شود

ویندوز 10 تنها روی دستگاه‌هایی با حداقل 2 گیگابایت رم و 32 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی اجرا می‌شود

ویندوز 11 فقط روی دستگاه‌هایی با نسل هشتم سری اینتل Core i، پردازنده‌های AMD Zen+ یا بالاتر اجرا می‌شود

ویندوز 10 فقط روی دستگاه‌هایی با پردازنده‌های نسل چهارم سری Core i اینتل یا بالاتر اجرا می‌شود
ویندوز 11، منوی استارت را در مرکز صفحه تنظیم کرده و می‌توان آن را تغییر داد

ویندوز 10، منوی استارت را در سمت چپ صفحه تنظیم کرده است

ویندوز 11 تیم‌های مایکروسافت را در خود ادغام کرده است و هیچ برنامه جداگانه‌ای در آن وجود ندارد

Microsoft Teams بخشی جداگانه از ویندوز 10 است و باید جدا نصب شود
ویندوز 11 زمان بازگشایی سریع‌تر و عملکرد کارآمدتری دارد

ویندوز 10 اولین‌بار این ویژگی‌ها را معرفی کرد اما به اندازه ویندوز 11 موثر نبودند

مایکروسافت نسخه پشتیبانی ویندوز 11 را تا زمان عرضه نسخه بعدی ادامه خواهد داد

مایکروسافت نسخه پشتیبانی ویندوز 10 را در سال 2025 پایان می‌دهد
Smart App Control فقط در آخرین نسخه ویندوز 11 در دسترس است

هیچ کنترل برنامه هوشمند در ویندوز 10 موجود نیست

ویندوز 11 می‌تواند گزینه‌های بیشتری از برنامه‌های موجود در فروشگاه Appstore آمازون را اجرا کند

ویندوز 10 گزینه‌های بیشتری از برنامه‌های موجود در فروشگاه Appstore آمازون را اجرا نمی‌کند

کلام پایانی

به پایان مطلب آموزش نسخه‌های ویندوز 10 و 11 رسیدیم؛ ما در این آموزش سعی کردیم به تمامی نکات مربوط به نسخه‌های 10 و 11 بپردازیم. پس اگر در بخشی به مشکل خوردید یا سوالی داشتید، حتما در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا پاسخ داده شود.

مطالب مرتبط

سوالات متداول در رابطه با این محتوا

کدام ویندوز برای بازی کردم بهتر است؟

ویندوز 11 به دلیل بروزرسانی‌ها و هم‌چنین داشتن قابلیت‌های مختلفی برای گیم و بازی گزینه بهتری برای بازی‌های کامپیوتری است اما با این حال بسیاری هم‌چنان ویندوز 10 را برای بازی انتخاب می‌کنند.

۱
آیا امکان ارتقا از ویندوز 10 به 11 وجود دارد؟

بله، اگر سیستم موردنیاز برای نصب ویندوز 11 را داشته باشید، می‌توانید ویندوز 10 فعلی خود را به 11 ارتقا دهید.

۲

دیدگاه کاربران

تعداد دیدگاه کاربران: 5 دیدگاه
  • Avatar

    morteza

    مهمان

    ویندوز 11 رو نصب کنیم تمام برنامه هامون حذف میشه ایا

    پاسخ دهید
    • Avatar

      مهدیه سیفی در پاسخ به morteza

      نویسنده

      برنامه هایی که روی درایوی که می خواید رو او نصب کنید (معمولا درایو سی هست) اونا حذف میشن و بقیه می مونن

  • Avatar

    امیر

    مهمان

    سلام
    من لپتابم فقط پردازنده رو نمیخونه و core i7 7500U 2.7GHz عه
    بقیه چیزاش اوکیه
    مشکلی پیش میاد برای لپتاب اگه ویندوز ۱۱ نصب کنم؟

    پاسخ دهید
    • Avatar

      مهدیه سیفی در پاسخ به امیر

      نویسنده

      از نظر پردازنده مشکلی نیست سایر موارد رو هم چک کنید

  • Avatar

    امیر علی

    مهمان

    عالی مقاله خوب و مفید ی بود

    پاسخ دهید