سایت های دانلود بازی کامپیوتر
یحیی رحیمی

طرح ساماندهی سایت های دانلود بازی کامپیوتر تصویب شد

یحیی رحیمی 28 اردیبهشت 1405 52 دیدگاه
29,186 بازدید

دومین جلسه میز بازی‌های رایانه‌ای شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیات طرح جامع تنظیم‌گری سایت های دانلود بازی کامپیوتر به تصویب رسید. طبق این طرح، یک گیم‌سنتر یا مرکز بازی تشکیل خواهد شد که تمامی بازی‌های مورد تایید در آن قرار می‌گیرند و سپس این بازی در اختیار سایت دانلود قرار خواهد گرفت تا بتوانند آن را منتشر کنند. به عبارتی بازی‌ها قبل از انتشار باید بررسی محتوایی شوند.

رضا احمدی، معاون نظارت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، گفتگو مفصلی با ایسنا داشته و از جزئیات این طرح پرده برداشت. او گفته که رصد و نظارت سایت‌های بازی بسیار دشوار است: «تصور کنید حدود 500 سایت مختلف وجود داشته باشند و هر کدام نیز بازی‌های متعددی را عرضه کنند؛ طبیعتا شناسایی و رصد این سایت‌ها و بررسی اینکه چه بازی‌هایی مناسب هستند و باید از طریق آن‌ها در اختیار کاربران قرار بگیرند، هزینه بسیار بالایی دارد.»

معاون نظارت بنیاد ملی بازی افزود که باتوجه به شرایط خاصی و مشکلاتی که امسال برای سایت‌های دانلود بازی رخ داد و مساله‌ی زیرساخت و قطعی اینترنت، این طرح پیشنهاد شد، طرحی که به باور او، درآمد این سایت‌ها را افزایش خواهد داد:

یکی از مسائل مهم این سایت‌ها، هزینه‌های بالای سرورهاست؛ چراکه این مجموعه‌ها فایل‌ها و منابع بازی‌ها را روی سرورهای خود ذخیره می‌کنند تا امکان دانلود بازی برای کاربران فراهم شود. در این طرح تلاش داریم هزینه‌های زیرساختی و سرورهای آن‌ها را به‌شدت کاهش دهیم. از سوی دیگر بخش عمده درآمد این سایت‌ها اکنون از طریق تبلیغات تأمین می‌شود؛ در حالی که شاید بتوان گفت تبلیغات باید دومین بخش درآمدی آن‌ها باشد و اولین بخش درآمدی باید از محل ترافیک مصرفی کاربران شکل بگیرد. متأسفانه در بسیاری از این سایت‌ها این خلأ وجود دارد و درآمدی از محل ترافیک ندارند. امیدواریم از طریق این طرح بتوانیم این خلأ را برطرف کرده و درآمدزایی آن‌ها را افزایش دهیم.

ساماندهی سایت های دانلود بازی کامپیوتر کرکی

بررسی بازی قبل از انتشار در سایت دانلود

اما این طرح در واقع با هدف بررسی بازی‌ها قبل از انتشار در سایت‌های دانلود تصویب شده است. به عبارتی «تاکنون روند به این شکل بود که بازی‌ها ابتدا منتشر می‌شدند، سپس ما آن‌ها را رصد می‌کردیم، رده‌بندی سنی مشخص می‌شد و بعد از آن، اگر محتوای نامناسبی وجود داشت یا نیاز به اصلاح بود، موضوع اعلام می‌شد. اما در مدل جدید، این موارد پیش از انتشار بررسی خواهد شد.»

در این طرح یک گیم‌سنتر شکل می‌گیرد که بازی‌های موردتایید در آن قرار می‌گیرند و سپس سایت دانلود بازی می‌تواند آن را منتشر کند. احمدی می‌گوید که برخورد سلیقه‌ای در قبال بازی‌ها نخواهند داشت و همه‌ی آنها به یک شکل بررسی و ارزیابی خواهند شد. وی البته تاکید کرد که تابه‌حال نظارت روزانه روی سایت‌های پرطرفدار دانلود وجود داشته «در تمام این سال‌ها سایت‌هایی را که در این حوزه جزو پرمخاطب‌ترین سایت‌ها محسوب می‌شوند شناسایی کرده‌ایم و فرآیند رصد روزانه، هفتگی و ماهانه روی آن‌ها انجام می‌شود.» هر چند قرار است فرایند بررسی بازی این بار قبل از انتشار روی سایت انجام شود.

معاون نظارت بنیاد اعلام کرده که سایت‌ها نیز می‌توانند بازی‌های موردنظرشان را به گیم‌سنتر اضافه کنند و در مورد آنها تصمیم‌گیری شود: « از آنجا که تعداد بازی‌ها بسیار زیاد است، این امکان را نیز فراهم کرده‌ایم که خود سایت‌ها بتوانند بازی‌هایی را به گیم‌سنتر اضافه کنند. ممکن است بازی‌ای مدنظر آن‌ها باشد که ما هنوز بررسی نکرده باشیم یا در این سامانه وجود نداشته باشد؛ بنابراین صاحبان و مدیران سایت‌ها این امکان را خواهند داشت که بازی‌های مدنظر خود را به گیم‌سنتر اضافه کنند. این بازی‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند و در صورت تأیید محتوایی، امکان بهره‌برداری از آن‌ها فراهم خواهد شد.»

ساماندهی سایت های دانلود بازی کامپیوتر کرکی

برخورد دادستانی با سایت های دانلود بازی

رضا احمدی مدعی است که این طرح الزام‌آور نیست. به عبارتی هر سایتی که بخواهد قانون‌مدار عمل کند، می‌توانید این مسیر را دنبال کند: «ویژگی‌های مختلفی برای این طرح در نظر گرفته‌ایم که تصور می‌کنیم خود مدیران سایت‌ها نیز به حضور در آن علاقه‌مند باشند و به همین دلیل آن را به شکل الزام‌آور طراحی نکرده‌ایم.» هر چند او خاطرنشان کرد که «اگر یک بازی‌ از نظر محتوایی دارای مشکل باشد و از طریق گیم‌سنتر نیز عرضه نشده باشد اما روی سایت قرار بگیرد، با هماهنگی قوه قضاییه و دادستانی آن بازی از سایت‌های مختلف حذف خواهد شد. در صورتی که نسخه اصلاح‌شده آن بازی وجود داشته باشد، از طریق گیم‌سنتر عرضه خواهد شد و سایت‌ها می‌توانند آن نسخه را برای دانلود در اختیار کاربران قرار دهند.» به عبارتی گفته می‌شود که این طرح الزام‌آور نیست، اما با سایت‌هایی که در این گیم‌سنتر حضور نداشته باشند، برخورد قانونی خواهد شد.

طرح ساماندهی سایت های دانلود بازی به گفته‌ی احمدی در تابستان اجرایی می‌شود، اما اجرای آن به همکاری نهادهای مختلف همانند وزارت ارتباطات، شورای عالی فضای مجازی، دادستانی کل کشور، قوه قضاییه و همچنین خود سایت‌های فعال در این حوزه نیاز دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

تعداد دیدگاه کاربران: 52 دیدگاه
  • Avatar

    علی

    مهمان

    هر دم از این باغ بری میرسد
    نشد توی این جهنم دره ی خبر خوب یا حتی ی خبر عادی بخونیم

    پاسخ دهید
  • Avatar

    Arian

    مهمان

    برای اینکه بفهمیم چه بازی های مورد تاییده کافیه یه نگاه به بازی هایی که در همین سایت پارسی گیم حذف شدن نگاهی بندازیم:
    Resident Evill (2-6)
    Last of Us 2
    GTA (IV-V-Sanandreas)
    La noire
    RDR 1
    Hitman 3
    Battlefield (3-4-5)
    Call of duty (1- World at War 1,2-MW2-Black ops 1,2,3,4-Ghost-infinity warfear-Advanced warfear)

    Mafia (1-2-3)
    Assassins Creed (1,2,3,4-brotherhood-revelation-Unity-Syndicate-Origins-Odyssey-Valhalla)
    اگه فک میکنید که دلیل اصلی حدف بازی های بالا خشونته باید بگم که بازی ای مثل Forza horizon 4 هم تو این سایت از دسترس خارجه

    پاسخ دهید
  • Avatar

    Ash

    مهمان

    مارا به خیر تو امیدی نیست ، شَر مرسان .
    گلستان سعدی

    پاسخ دهید
  • Avatar

    Hsa

    مهمان

    محتوای ذهن آقایون در کمیته:
    1.من خوب شمارو میخام من میخام شما برید به تعالی و بهشت برسید.
    2.بله من یه آدم شصت هفتاد ساله متولد دهه سی و چهل و پنجاه میدونم چه بازی هایی برای شما مناسب نیست
    3.شما خودتون نمیدونید چی براتون خوبه من میدونم فقط
    4.اگه بازی کامپیوتری حاوی منکرات بکنید یهو میرید تو واقعیت دزدی ماشین میکنید بعدش معتاد میشید بعدش یه جارو منفجر میکنید.
    5.بازی باید آموزنده باشه ، مدرسه ها کمه بازی ها باید کارای مدرسه رو بکنن بازی و ریاضی بازی و دینی بازی و ادبیات و بازی ایدولوژی

    پاسخ دهید
  • Avatar

    K

    مهمان

    همه دلخوشی ها، همه سرگرمی های رایگانتو ازت میگیرن. تا بعد با هزینه بالا بهت بفروشنش، حالا که درآمدشون داغون شده. بعدش چی؟ آبت رو میفروشن، هواتو میفروشن، خاکت رو میفروشن، اصن خونت و حتی خودتم میفروشن. و تو هیچ کاری نمیکنی. غر میزنی و پولی که با زحمت بدست اوردی بهشون میدی. هر دفعه هم بیشتر پول میدی. اونقدر زندگیتو کوچیک کوچیک و جز به جز ازت میگیرن که دیگه چیزی برات نمونه. آخر سر هم پوست و استخونی که ازت مونده به بقیه میفروشن، و چون هیچ کاری نکردی مجبوری بری اون دنیا غر بزنی.اگر روحتو هم نفروخته باشن.

    پاسخ دهید
  • Avatar

    علی

    مهمان

    روزی نیست که با خودم نگم آخه ما چه خصومتی با اون لک لک محترم داشتیم که باید اینجوری ازمون انتقام میگرفت
    لعنتی با این هدف گیری و دقت در انتخابش اسنایپر-الیت رو رد کرده، در زمان و مکان کاملا مناسب

    پاسخ دهید
  • Avatar

    N

    مهمان

    نه پول داریم کنسول بخریم نه پول داریم سیستمامونو ارتقا بدیم نه پول داریم قانونی بازیارو بخریم
    همین دانلود کردن بازیارو هم ازمون بگیرید دستتون درد نکنه واقعا چیزی نذاشتین که حسرتش به دلمون نمونه. فقط دلم میخواد بدونم اینکاراتون چه دردیو از ملت دوا میکنه.

    پاسخ دهید
  • Avatar

    Etc

    مهمان

    همه ی تفریحای بچه های این سرزمین از فیلم و سریال آزاد تا انیمه و گیم آنلاین و اکانت هاشون ازشون گرفته شد. مونده بیفتن به جون 4 تا بازی کرکی. از بیرون تحریم از درون فیلتر و مسدود و کارگروه مصادیق مجرمانه. آره الان من ویچر3 بازی کنم مجرمانه س ولی خودشون سایت بزنن میتونی دانلود کنی با سانسور بازی کنی

    پاسخ دهید
  • Avatar

    ahoora

    مهمان

    انقدر درامد نداریم که بازی رو خودمون بخیرم تازه همین چندتا بازی کرک شده ای هم که میاد میخواید بگیرید ازمون

    پاسخ دهید
  • Avatar

    Alireza

    مهمان

    یعنی هرچی سایت دانلود درستو حسابی هست مثل اینجا به مشکل میخوره ؟!

    پاسخ دهید
مشاهده سایر نظرات :
تعداد دیدگاه کاربران: 52 دیدگاه